fbpx
Scroll Top
Masterclass: Midt i fortællingen

Vi forstår os selv, hinanden og verden gennem fortællinger. Nogle gange er de hentet i virkeligheden og skal give os viden og indsigt; andre gange er de fiktive og skabt for at fremkalde følelser og erkendelser. Men hvad er det, der gør, at vi fanges og fastholdes, og at fortællingen forløses? 

Uanset om fortællingerne er fakta eller fiktion, gør de brug af mange af de samme virkemidler for at nå deres publikum. Det handler bl.a. om budskaber, karakterer, spændingskurver, struktur, fremdrift og effektiv brug af udtryksmidler. 
 
Mød Nikolaj Christensen, der i mere end tyve år har undervist i og arbejdet med dramaturgi i DR og på tv-stationer og produktionsselskaber i ind- og udland. For nyligt udgav han bogen “Midt i fortællingen – en grundbog i audiovisuel dramaturgi”, hvor han på baggrund af omfattende research samt et hav af eksempler og analyser gennemgår fortællingens væsentligste grundpiller på tværs af fiktion, fakta, journalistik og tv-koncepter. 

Han trækker trådene fra de ældste inspirationskilder til den nyeste praksis, og viser hvordan inspirationen flyder på tværs af tider og genrer. I sessionen vil han gennemgå seks grundlæggende principper, som den velfungerende fortælling hviler på. 

Der vil både være mulighed for at hente ny viden og få inspiration til, hvordan du kan få styr på eller komme videre med de fortællinger, du selv vil give liv. 

Skal du med?
Få din billet til Audiodays og Prix Radio her